marți, 27 ianuarie 2009

Spaghetti alla carbonara

Ingrediente:
  • 200 g spaghete
  • sare
  • 3 oua
  • pancetta (kaizer pentru cine nu are ingredientul)
  • 3-4 linguri de parmigiano (parmezan)piper
  • o lingurita ulei
Cum prepar eu spaghetele alla carbonara. 
Intr-p oala incapatoare punem apa la fiert si adaugam o lingura de sare.
Cand incepe sa clocoteasca, punem spaghetele si lasam sa fiarba cat scrie pe cutia lor, de obicei 12 minute ca sint facute cu faina de griu dur. 
In acest timp, taiem bucatele kaiserul, punem tigaia de prajit la infierbantat cu un picut de piper negru macinat. Cand piperul incepe sa se prajeasca adaugam o lingurita de ulei, un catel  de usturoi si kaiserul.


Invartim pana se prajeste un pic, dar nu prea mult ca dupa aia se intareste.
Amestecam bine ouale, adaugam vreo patru linguri de parmezan (sunt mai gustoase daca e pecorino (branza uscata de oaie) si amestecam din nou. 
Dupa ce au fiert spaghetele, le scurgem bine de apa, dam de pe foc tigaia cu kaizerul, rasturnam spaghetele fierbinti, adaugam compozitia de oua+parmezan si invirtim ingredientele repede, altfel compozitia de oua se intareste (pasajul asta nu prea mi-a iesit )
Pofta mare sa aveti!


Un comentariu:

  1. mmm ce bune sunt spagheti alla carbonara sunt minunate multumesc de reteta am notato

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !