duminică, 5 octombrie 2014

Tort de biscuiti si ciocolata/Torta di biscotti e cioccolato


La ricetta in italiano si trova in basso 

La "Provocarea secreta" a lunii  septembrie, am ales sa fac rapid un tortulet ciocolatos. Reteta apartine Mihaelei, iar gazda provocarii este Aura si al ei blog Retete vechi si noi.
Ingrediente necesare:
  • 500 g biscuiti simpli
  • 250 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata minimum 60% cacao
  • esenta de rom (eu am pus o lingura de rom)
  • 50 g stafide (am pus 80 g nuci)
  • 70 g zahar pudra
Untul la temperatura camerei, il mixam impreuna cu zaharul, pina obtinem o compozitie spumoasa. Ciocolata rupta bucatele o topim pe baie de aburi. Intr-un vas punem biscuitii rupti in bucatele mici, adaugam nucile rupte, cacaoa, romul si ciocolata topita. Amestecam ingredientele, adaugam apoi laptele putin cit de putin, iar la sfirsit incorporam untul frecat cu zaharul. 
Intr-o tava pentru torturi, a mea e cu fund detasabil, tapetata cu folie alimentara. asezam compozitia de biscuiti, nivelam, acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin patru ore sau toata noaptea.
Rasturnam pe un platou, "dezbracam" tortul de folia alimentara, pudram cu cacao sau ciocolata rasa (eu am presarat si un pic de zahar pudra), taiem si... servim.
Pofta mare sa aveti !


TORTA DI BISCOTTI E CIOCCOLATO

Ingredienti:
  • 500 g di biscotti secchi
  • 250 ml di latte
  • 50 g di cacao
  • 100 g di burro
  • 100 g di cioccolato col minimo 60% di cacao
  • un cucchiaio di rum
  • 80 g di noci
  • 70 g di zucchero in polvere
In una ciotola oppure nel mixer, mettiamo il burro mole e lo frulliamo insieme allo zucchero, fino quando si ottiene un composto cremoso. Il cioccolato rotto a pezzetti la mettiamo a bagno marie. In un altro vaso, mettiamo i biscotti rotti pezzetti piccoli. le noci sempre a pezzettini, il cacao, il rum e il cioccolato fuso. Mescoliamo bene e poco a poco aggiungiamo il latte, e alla fine il burro con lo zucchero.
In una tortiera rivestita di foglia trasparente, mettiamo il composto dei biscotti, livelliamo bene, copriamo con la foglia trasparente, e nel frigorifero lasciamo a solidificarsi per non meno di quattro ore oppure per tutta la notte.
Tiriamo fuori dal frigorifero, eliminiamo la foglia, una spolverata di cacao o cioccolato grattugiato e... buon appetito !


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